Kudzu – den asiatiske belgfrukten

Kudzu spioneres med utsagn som “forbedrer sirkulasjonen”, “hjelper fordøyelsen”, “lindrer menopausale symptomer” eller “reduserer muskelsmerter og stivhet.” Videre bør Kudzu hjelpe med alkohol og røykeslutt.

Kudzu rotpulver og ekstrakter tilbys hovedsakelig på Internett, men også på apotek som et kosttilskudd. Annonsene som er oppført på produktene er vanligvis basert på tradisjonelle tradisjoner – vitenskapelig bevist at de ikke er det. Selv de første små studiene som er nevnt i Internett-portaler gir ikke tilstrekkelig vitenskapelig bevis.

Hva skal jeg se etter når jeg bruker isoflavonic produkter?

I følge Federal Institute for Risk Assessment (BfR), på grunnlag av tilgjengelige vitenskapelige data, kan en helserisiko ikke utelukkes, spesielt med langvarig forbruk av kudzu-røtter og deres forberedelser. For eksempel er det usikkerhet om mulig interaksjon med visse enzymer og medikamenter, doseringsområdet der farmakologiske og toksiske effekter oppstår, de østrogene virkningene av de inneholdte isoflavonene, effekten på vekst og skjoldbruskhormoner og effekten med alkohol.

Vær oppmerksom på den daglige dosen som produsenten anbefaler, fordi dette bare er for denne mengden ansvarlig for sikkerheten. Kvinner som har hatt eller har fått østrogenavhengig bryst- eller livmorkreft, bør aldri bruke kudzuhaltige eller andre isoflavonholdige kosttilskudd uten å konsultere legen sin. Gravide kvinner, ammende kvinner og barn bør avstå fra å bruke slike produkter.

Hva er kudzu?

Kudzu (Pueraria lobata), også Kudzu bønne eller Kopou rot, er en asiatisk belgfrukter. Kudzu-roten danner veldig lang, opptil 35 kilogram, spiselige knoller som inneholder stivelse. I Japan blir de spist kokte eller brukt som stivelseskilde, for eksempel til nudler og fortykningsmidler. Som et kosttilskudd tilbys vanligvis (frysetørket) rotpulver i kapselform, men også uspesifiserte ekstrakter er på markedet.

Hvilke ingredienser er inkludert i Kudzu?

Kudzu-roten inneholder såkalte isoflavoner, spesielt daidzein, puerarin og daidzin. Isoflavoner er sekundære fytokjemikalier som også finnes i soyabønner, men også i rødkløver. Strukturen til isoflavoner er lik strukturen til det humane hormonet østrogen, og det er derfor det også kalles fytoøstrogen.

I følge det føderale instituttet for risikovurdering, legges mer enn 290 mg isoflavoner per dag i tillegg til det normale kostholdet når du bruker rotekstrakter – som brukt i kosttilskudd. Det vanlige inntaket av isoflavoner er 2 mg / dag. Derfor fører bruken av slike kosttilskudd til et minst 50 ganger økt inntak av isoflavoner, i ekstreme tilfeller til og med til et 450 ganger høyere inntak.

PRESSEKONTAKT

PM-International Norge AS
Inger Sverresson

Mustad Næringspark, Raufossvegen 40, bygn 121
N-2821 Gjøvik

Website: https://www.pm-international.com/no/
E-Mail : service@pm-international.no
Telefon: +47 62 35 70 70