Individuelle produkter for idrettsutøvere

Hvis du vil mobilisere de siste energireserverene i konkurranse eller i trening, vil du finne et bredt spekter av spesialmat for idrettsutøvere i spesialforretninger.

Fitness og sportsdrikker

Nyttige sportsdrikker bør inneholde de stoffene som konsumeres eller utskilles under fysisk anstrengelse. Disse er første vann, mineraler og i svært intens og langvarig stress (for eksempel triathlon), karbohydrater. På markedet er imidlertid produkter med vilkårlig dosering og blanding av overflødige ingredienser, slik som L-karnitin, koffein og aminosyrer.I tillegg er det mange nærvannsdrinker, inkludert fitness, – velvære eller Aqua Plus-drikker som kalles, vanligvis klart eller delikat farget vann.

Energi- og sportbarer

Energi- eller sportsbarer er vanligvis kosttilskudd med høyt kaloriinnhold. I hovedsak er det sukker og fettrike barer, som faktisk er ganske nyttige kosttilskudd for idrettsutøvere, i hverdagen med hyppig forbruk, men kan føre til overmåling og dermed til fedme. I næringsverdi er de svært ofte sammenlignbare med sjokoladebarer, og gir rask 400-500 kilokalorier (kcal) per 100 gram (g).

Typiske ingredienser inkluderer sukkerarter som glukose sirup, fruktose sirup, sukrose, dextrose, langkjede karbohydrater som maltodextrin og proteinkilder som melk og vegetabilsk protein (slik som fra soya) eller proteinhydrolysat. I tillegg er vegetabilsk fett, kakaosmør eller kakaomasse samt forskjellige vitaminer og / eller mineraler og vanligvis også smaker, emulgatorer og andre tilsetningsstoffer. For å kunne vurdere produktene, er det viktig å se på næringsverdien tabell og ingrediens listen.

Det viktigste næringsstoffet for energiforsyning er karbohydrater. Derfor skal mer enn 50 prosent av energien komme fra karbohydrater, men sukkeret bør ikke utgjøre mer enn halvparten av karbohydrater. Fettinnholdet skal være 25-30 prosent av energien, men ofte over det. Det samme gjelder proteininnholdet. Tommelfingerregel: Atletbaren skal inneholde i gram 4 ganger så mange karbohydrater som fett.

En optimal sportsmiddag er måten bananen .. En leverer allerede om 110 kcal, 25 g karbohydrater, bare 0,2 g fett og 1,5 g protein. Det er lett fordøyelig og inneholder også naturlige vitaminer og mineraler.